Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Είπε «πεζ…γκη» τον Πρόεδρο και τον κατήγγειλαν!


Στον απόηχο της υπόθεσης που προκάλεσε έκπληξη σε όλη την Κύπρο με την κατηγορία πολίτη ότι εξύβρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οδηγείται τελικά σε δίκη για οχληρία στις 5 Ιουνίου, άλλη μια παρόμοια υπόθεση βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, αφήνοντας ερωτηματικά για το λόγο που η παρούσα κυβέρνηση, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες,  επιλέγει να κινείται νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αλήθεια», και ο 69χρονος γεωργοκτηνοτρόφος, Τάκης Ματθαίου οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης για μια φράση που είπε εναντίον του Προέδρου Χριστόφια (και όχι ενώπιον του) έξω από καφενείο στο Παλιομέτοχο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 8/8/10 και ενώ βρισκόταν έξω από συγκεκριμένο καφενείο,  ο κ. Ματθαίου φέρεται να είπε «είναι άνθρωπος ο Πρόεδρος να διαπραγματεύεται τα χωράφια μου, την περιουσία μου και να θέλει να τα πουλήσει ο πε….γκης;»
Ένας άλλος πολίτης, ο οποίος όπως είπε, ήταν μπροστά, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε  τον κ. Ματθαίου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ματθαίου διατύπωσε τη φράση αυτή «με τέτοιο τρόπο που ενδέχεται να προκαλέσει παριστάμενα πρόσωπα να διαπράξουν επίθεση»
Πάντως ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου τονίζει πως ο πελάτης του δεν παραδέχθηκε στο δικαστήριο την κατηγορία εξύβρισης του Προέδου, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για της ορθότητα του κατηγορητηρίου. 
Μετά από πολλές αναβολές, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 23 Μαΐου, 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου