Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Φουντώνει η σεναριολογία για τις προθέσεις Χριστόφια




Φουντώνει η σεναριολογία γύρω από τις προθέσεις του Δημήτρη Χριστόφια και κατά πόσο θα είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο ίδιος, ωστόσο, εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, παρά τις χθεσινές πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, και οι οποίες τον ήθελαν να έχει ενημερώσει τη Γραμματεία του ΑΚΕΛ πως δεν επιθυμεί να επαναδιεκδικήσει.
Το ενδιαφέρον μου, περιορίσθηκε να δηλώσει, θα εκφρασθεί στην ώρα του, σε συνεννόηση με το ΑΚΕΛ.
Ερωτηθείς για το πότε τοποθετεί χρονικά τη δημοσιοποίηση των προθέσεών του, ο Δημήτρης Χριστόφιας παρέπεμψε στο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος δήλωσε πως αρχές Ιουνίου θα εξαγγείλει τις προθέσεις του κόμματος.
Ο Άντρος Κυπριανού, σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», ερωτηθείς τι θα πράξει το κόμμα του στην περίπτωση που ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν επαναδιεκδικήσει, διαμήνυσε ότι το ΑΚΕΛ έχει πολλές επιλογές.
Θα πάρουμε, είπε, τις αποφάσεις μας, συζητώντας και με το Δημήτρη Χριστόφια, σε έκτακτο συνέδριο, προς το τέλος Ιουνίου. Επιπλέον, εξέφρασε την πρόθεση του ΑΚΕΛ να επιδιώξει συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ.
Αν θα επιτευχθεί ή όχι συνεργασία, είπε, θα εξαρτηθεί από το πώς θα ανταποκριθούν τα άλλα κόμματα στις πολιτικές μας θέσεις. Το ΑΚΕΛ, τόνισε, σε αυτή τη διαδικασία δεν προεπιλέγει τίποτα, αλλά ούτε και προαποκλείει κανέναν, σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου