Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αστυνομικός πυροβολεί 14χρονη με ηλεκτροφόρο όπλο (video)

Ενα κλειστό κύκλωμα ασφαλείας δείχνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός χρησιμοποιεί υπέρμετρη βία σε 14χρονο κορίτσι, το οποίο στόχευσε με ηλεκτροφόρο όπλο προκαλώντας της ηλεκτροσόκ.

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Άλεντάουν στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και, όπως φαίνεται στο βίντεο, μερικοί μαθητές περπατούν σε ένα δρόμο κοντά στο σχολείο.

Το βίντεο «κόβεται» και μας δείχνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός κρατά μία κοπέλα, την 14χρονη Κεσάνα Γουίλσον, με πλάτη ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ο αστυνομικός Τζέισαν Αμάρι κάνει μερικά βήματα πιο πίσω και πυροβολεί την μαθήτρια με το ηλεκτροφόρο όπλο, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στο έδαφος. Μία φίλη της Κεσάνα προσπαθεί να την βοηθήσει, αλλά ο αστυνομικός της φωνάζει να μην την πλησιάσει ενώ πλησιάζουν άνδρες ασφαλείας του σχολείου.

Οι γονείς της μαθήτριας έκαναν μήνυση κατά του αστυνομικού υποστηρίζοντας πως όταν την άρπαξε δεν της είπε ότι είναι αστυνομικός. Από την άλλη, ο Αμάρι ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε το ηλεκτροφόρο όπλο του γιατί τον χτύπησε, τον έβρισε και αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου