Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πορεία διαμαρτυρίας στις Βρετανικές Βάσεις 2/1/2012

Με σοβαρά επεισόδια, που περιλάμβαναν, πετροπόλεμο, οδομαχίες, τραυματισμούς και συλλήψεις, σημαδεύτηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Πύλη των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, στην οποία πήραν μέρος πέραν των 100 διαδηλωτών.
Η διαμαρτυρία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της «Εθνικής Αντί-αποικιακής Πλατφόρμας» κι άρχισε λίγο μετά τις 18.00 χθες το απόγευμα.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο των Βάσεων, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Βρετανικής πολιτικής συνέχισης της διατήρησης των Βάσεων στην Κύπρο.
Οι αστυνομικοί των Βάσεων που είχαν ενισχυμένη παρουσία στον χώρο από νωρίς, άρχισαν να προκαλούν με την συμπεριφορά τους, με αποτέλεσμα να απωθούν προκλητικά τους διαδηλωτές κι έτσι, να ξεσπάσουν επεισόδια.
Άρχισαν οι επιθέσεις με ξύλα και γκλόπ και στη συνέχεια πετροπόλεμος. Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν να σημειωθούν τραυματισμοί και να πάρουν διαστάσεις τα επεισόδια.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων πετούσε ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, με τους προβολείς να ρίχνουν φως στα σημεία της διαμαρτυρίας.
Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε κυκλοφορήσει από νωρίς ανακοίνωση της ομάδας «Πλατφόρμα» με την οποία γινόταν προτροπή στον κόσμο να συμμετάσχει στην διαδήλωση, στέλνοντας «ένα βροντερό μήνυμα στους Άγγλους, ότι αυτή η Γη δεν τους θέλει!».
Στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η «Εθνική Αντί – αποικιοκρατική Πλατφόρμα» αναφέρεται ακόμη πως πρέπει να προβληματίσει τον κυπριακό λαό και η τελευταία προκλητική δήλωση του Υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου πως «οι βάσεις στην Κύπρο βρίσκονται σε μια περιοχή γεωπολιτικής σημασίας και ψηλής προτεραιότητας μακροπρόθεσμα για τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου